133. REKREACIJSKI POHOD - MRAMORJEVO, BLOŠKO JEZERO

 

Podali smo se  po Evropski pešpoti E6 od Mramorjevega, preko Bloškega polja do Volčjega, pa do cerkvice sv. Volbenka in nato zaključili pri Bloškem jezeru.

 

Uživali smo v lepotah evropske pešpoti, kakor tudi čudovitem razgledu na Snežnik in okolico. Še cvetoči in nepokošeni travniki, vonj jagod ter borovnic so dodali svoj pečat in  hoja do Bloškega jezera je bila užitek. Med povratkom se ustavimo še ob Cerkniškem jezeru in  vrček piva pri fontanah v Žalcu je nagrada  za uspešen zaključek dneva.

132. REKREACIJSKI POHOD - VUHRED

V nedeljo, 27. 5., smo se izpred dvorišča društva invalidov odpravili na pohod. Pot nas je popeljala proti novemu mostu, ki povezuje Radlje ob Dravi in Vuhred. Šli smo po novem mostu proti kulturni dvorani v Vuhredu. Udeležili smo se proslave ob prazniku Krajevne skupnosti Vuhred, saj letos mineva 610 let od prve omembe kraja Vuhred. Nato smo odšli nazaj domov.

131. REKREACIJSKI POHOD - LENDAVA

 

Naš pohod se je pričel pri stolpu Vinariumu in nato smo šli po poti svetega Urbana, ki vodi do piramide, najvišje točke na tem predelu 327m. Pot nas je vodila tudi mimo zidanice Miška Kranjca, ki je vse bolj v razpadu. Po strmem spustu smo prišli na cesto, ki nas je peljala do Term Lendava.

 

 

 

 

 

130. REKREACIJSKI POHOD - ŽOHAR

Pohodnik MDI Radlje smo se spet malo razgibavali in se podali na pot. Šli smo ob Radeljskem potoku, do Žoharja in se vračali mimo samostana do dvorca.

 

129. REKREACIJSKI POHOD

Prvi pohod v letu 2018 je bil 27. februarja, ko smo se zbrali na avtobusni postaji v Radljah in se podali na lahko pot do Dobrave in nazaj proti Radljam. Kljub slabemu vremenu in nizkim temperaturam, smo pohod uspeli speljati. Število prisotnih je bilo malo manjše, pa vendar smo se vseeno imeli super.

 

POHOD PO E6 LETALIŠČE SLOVENJ GRADEC, 22. 8. 2017

Naša pot se je pričela na športnem letališču Slovenj Gradec in nas vodila mimo odlagališča za smeti Kocerod, skozi gozd Dobrava. V dolini potoka Burčnice smo pot nadaljevali mimo kmetije Marovšek, kjer smo se pričeli vzpenjati po gozdnatem grebenu vse do razvalin gradu Vodriž. Sledili smo evropski pešpoti E6 mimo Kokoljeve kapele, vse do križišča cest na Sp. Razborju.

POHOD KOPE, 5. 8. 2017

Tudi pohodniki MDI Radlje ob Dravi smo se podali na srečanje invalidov na Kope, ampak malo drugače.
Iz doma na Partizanki smo se peš podali proti Grmovškovem domu. Na poti nas je spremljalo sonce, v daljavi pa smo lahko občudovali naše hribe. 
Preživeli smo lep dan.

 

 

POHOD PLETERJE, KOSTANJEVICA

Dne 18. 7. 2017 smo se ponovno odpravili na pohod.

Podali smo se po delu Evropske pešpoti E7 pod Gorjanci, naši pogledi so segali po Krški kotlini in okolici.

Pričeli smo pri spomeniku NOB na Javorovici, nato sledili markacijam E7 in se počasi spuščali po gozdu po evropski pešpoti, do potoka Globoko. Potok smo prečkali in nadaljevali do vasi Apnenk, nato pa še samo par minutk in že smo bili pri samostanu v Pletarju.

Da je bil dan še polepšan, smo se podali do Kostanjevice na Krki in spoznali njihovo zgodovino.

 

REKREACIJSKI POHOD: Dom na Osankarici – Sv trije kralji

V torek, 20. 6. 2017, so se člani našega društva odpravili na rekreacijski pohod.

Iz  parkirišča pri domu na Osankarici smo se po stopnicah in po lesenih mostiščih napotili do Črnega jezera.
Od tod nadaljujemo  pot v smeri Treh kraljev. Začetnemu vzponu (brez sape ni ostal nihče) je sledila  pot po ravnem odseku do razpotja poti, kjer se usmerimo desno. Mimo Urškinega križa smo lahkih nog nadaljevali pot do  smučarske proge, nato pa v »spustu« navzdol proti  cerkvi svetih Treh kraljev.

Za nami je dan, ko smo uživali v zavetju  pohorskih gozdov, prisluhnili tišini, se hladili pod krošnjami mogočnih dreves in preprosto doživeli dan, ki bi ga bilo vredno ponoviti.

POHOD OSOVNIK, 23. 5. 2017

V torek, 23. 5. 2017, smo se člani društva MDI "DRAVA" odpravili na pohod.

Podali smo se po delu Polhograjskega hribovja, po Evropski pešpot E7 in uživali s prečudovitimi pogledi na Kamniško Savinjske Alpe in okolico.

Najprej smo se povzpeli do cerkve sv. Mohorja in Fortunata na Osovniku(857m), nato pa se počasi spuščali po evropski pešpoti, mimo kmetije Rožnik, do Miheličevega doma na Govejku (727m).  Bogati listavci so nam delali senco,  v hrib speljana steza je služila za globoko dihanje, pogledi pa so objemali v igri narave prepletajoča se debla dreves. Počitek na Govejku je dal novih moči za spust v Legastijo.

Za podaljšan dan doživetij smo poskrbeli še v Žalcu in naša čutila pripravili na pokušnjo piva.

Ni bilo slabo – pivo, nam pa je bilo lepo.

POHOD MITNICA, 12. 4. 2017

Nekaj pohodnikov se je zbralo pri dvorcu v Radljah in odšlo na pot proti Muti.

Ves čas pohoda nam je bilo vreme naklonjeno.

Cilj je bila Mitnica na Muti, kjer so se utrujeni pohodniki spočili in osvežili.

Zraven smo imeli tudi mlajšo pohodnico, na poti pa smo srečali tudi velikonočnega zajčka velikana.

POHOD ZGORNJA VIŽINGA 14. 2. 2017

Na dan zaljubljenih se je nekaj pohodnikov odpravilo na naš prvi pohod v letu 2017.

Pohodniki so se odravili na Zgornjo Vižingo.

Vreme je bilo ravno pravšnje, vzdušje odlično, prisotni pa dobre volje.

 

 

 

 

 

REKREACIJSKI POHOD KOPE 20.7.2016

 

Nekaj slik z našega potepanja po Mali in Veliki Kopi

Tako vzdušje kot vreme nam je bilo naklonjeno.

 

 

 

 KROŽNA POD LANDFRID, 13. 10. 2015

Pohod smo pričeli na mejnem prehodu Remšnik, se podali po asfaltirani cesti do kmetije Tertinek na Avstrijski strani, zaradi megle je bila vidljivost slaba, nato se vračali po planinski poti do kmetije Lanfrid, kjer je bil daljši postanek.

Kljub megli in turobnem vremenu, smo se vrnili nazaj s pohoda brez dežja in s tem dodali še en dober pečat našemu zadnjemu letošnjemu pohodu.

 

 

 

SLOVENIJA HODI

Prvi dan

Naš prvi dan pohodov smo pričeli v Ivniku, kjer sta nas pričakala župan Ivnika in župan Radelj, mag. Alan Bukovnik, predsednik tamkajšnjega PD ter planinci - domačini. Iz rok predsednika KEUPS-a, g. Jožeta Praha, so pohodniki iz Avstrije za prehojeno E6 prejeli tudi značke .

Sledil je ogled muzeja in kljub jutranji uri, pogostitev. Pot proti mejnemu prehodu Radelj smo nadaljevali v pogovorih in tudi v občudovanju narave, ki se je že začela odevati v jesenske barve.

Naša pot se je nato nadaljevala po evropski pešpoti E6, mimo Žoharja, starega gradu, v Radlje.

Pozdravu predstavnika MKC-ja, je sledi krajši film o Radljah, nato pa smo udeleženci pohoda imeli še voden ogled po Radljah.

Tako se je naš prvi dan v poznih popoldanskih urah tudi zaključil.

Drugi dan

Število pohodnikov se je čez noč močno zmanjšalo, čeprav so se nam pridružili še pohodniki iz Maribora.

 

Pot smo pričeli v Radljah, šli preko dravskega mostu v Vuhred, na Sv. Anton in naprej do doma na Partizanki na Veliki Kopi. Nič nismo bili navdušeni nad zaprtimi vrati Partizanke, saj so se nam že kazali znaki utrujenosti. Lakoto in žejo smo nadoknadili na Grmovškovem domu, kjer smo to noč tudi prespali.

Ob večernem pogovoru smo bili zadovoljni, saj smo premagali drugi najtežji del na celotni poti E6.

Tretji dan

Rana ura, zlata ura. V jutranjem hladu smo štirje udeleženci nadaljevali po Evropski pešpoti E6 do Turiške vasi, mimo letališča v Vodriž in naprej do gradu Vodriž.

Pot do gradu in okrog gradu je lepa, saj je bila v celoti obnovljena. Ostanki gradu pa popotniku dajejo veliko motivov za razmišljanje .

Sklepna beseda našega tridnevnega druženja je pripadala g. Jožetu Prahu, ki se je tudi zahvalil za podporo g. Gorazdu Mlinšku, ter predsedniku turističnega društva Slovenj Gradca g. Petru Cesarju, ki ja nas prišel pozdravit.

Kaj za konec?

Tri dnevno druženje je imelo namen ovrednotiti delo planinskih društev, delo gozdarjev in tudi odprtost domačinov do pohodnikov.

Z druženjem pa je bil uresničen tudi eden zastavljenih načrtov »Slovenija hodi« predsednika KEUPS-a g. Jožeta Praha. Ogledal si je lahko enega najlepše urejenega dela poti E6 v Sloveniji, na kar smo lahko še posebej ponosni.

Lep pozdrav, Ludvik Podrzavnik

 

 

 

POHOD NA SLEMENOVO ŠPICO, 26. 8. 2015

Opis poti: Iz parkirišča na Vršiču smo se  podali po  označeno pot, ki je vodila na Mojstrovko in Sleme. Pot se je prečno vzpela ob vznošju Šitne glave. Sledil je kratek strm vzpon in že smo bili na prevalu Vratca ( 1807m), kjer smo prišli na naslednje razpotje.
Tu smo nadaljevali po desni poti (levo Hanzova pot na Mojstrovko), ki se nekoliko spusti. Po nekaj minutah rahlega spusta se je že videl
vrh Slemenove špice. Nadaljevali smo  naravnost po poti, ki se le občasno bolj vzpne in nas je kmalu pripeljala do jezerc na Slemenu s katerih je lep pogled na Jalovec, če je lepo vreme. Pot do sem je bila rahlo v megli, a v trenutku se je vse obrnilo, pričelo je deževati in morali smo takoj  nazaj na izhodišče.Kljub temu je bil za nami lep doživeti dan.

 

Ludvik Podrzavnik

 

POHOD NA KAMENI VRH, GRMADA

Naši pohodniki so bili spet aktivni. V sredo, 17. 6. 2015 so se namreč podali  na Kamen vrh in sosednjo Grmado. Pot jih je peljala mimo Ljubljane, Velikih Lašč do Retja.  Podali so se po makadamski cesti do Koče na Kamen vrhu in do razgledne točke nad koču. Po počitku so se spustili po označeni poti do ceste, od koder je sledil rahel vzpon na vrh Grmade nad Ortnikom, kjer so svoj pester pohod zaključili. Ostajajo lepi spomini na novo, prečudovito prehojeno pot po Sloveniji.

 

 

 

 

 

 

V torek, 19. maja, smo v društvu pod taktirko g. Ludvika Podrzavnka organizirali izlet po Robanovem kotu. Robanov kot slovi kot eden najlepših delov naše čudovite Slovenije. Gre za ledeniško dolino v Zgornji Savinjski dolini, ki leži ob reki Savinji. Dolina Robanov kot sega do vznožja Ojstrice (2350 m), obkrožajo pa jo še vrhovi Krofička ( 2083 m), Križevnik ( 1109 m) in Molička peč ( 2029 m).

Med povratkom domov, smo se zapeljali v Podolševo ki je bil prežet z lepotami narave in pozitivno energijo med nami, pohodniki. 

 

Na lep, topel dan, 15. aprila 2015 smo pohodniki začeli svojo pot pri Zg. Murnu, mimo Kočnika, Mravljaka, do Pankracija kjer je bil daljši počitek. Med potjo sta nas ustavila še Rudi in Jože ter poskrbela za zmanjšanje telesne temperature v našem telesu.

Z razglednega stolpa pri cerkvi Sv. Pankracij se vidi velik del Avstrije in Slovenije.

Pot smo nadaljevali po avstrijski strani mimo Tomerl, Huberlenza, Buzenika, do cerkve Sv. Urban in nazaj do izhodiščne točke, kjer smo pohod 3,5h zaključili.

 

 

Pohodniki so se v sredo, 25. 3. 2015 podali na večerni pohod po obronkih Radelj. Njihovega razpoloženja ni pokvarilo megleno in deževno vreme...

 

 

Pohodniki so se tudi v letu 2014, pod vodstvom Ludvika Podrzavnika, vključevali v športni program in realizirali zastavljeni program. Podali so se na dve urni pohod od Izole do Strunjana, po obronkih Sv. Treh kraljev in Zgornje Vižinge. Sodelovali smo pri Radeljskih srečanjih,  izvedli daljši izlet na Veliko planino in v spominski park v Kamniški Bistrici.

Vsak pohod je bil posebno doživetje, ne glede na število udeležencev.

S svojimi pohodi združujejo vse elemente za dobro počutje. Med pohodom namreč izmenjajo vsakodnevne izkušnje in z gibanjem poskrbijo za zdrav duh v zdravem telesu.

 

 

Spletno mesto uporablja piškote !

S uporabo spletnega mesta soglašate s piškoti. Več o piškotih

Se strinjam

PIŠKOTI

Kaj je piškotek?
Piškotek predstavlja skupek informacij, na podlagi katerih spletna stran identificira obiskovalca ob njegovem ponovnem obisku spletnega mesta.

Zakaj se uporablja?
Piškotki so pomembni za delovanje spletnih mest saj na podlagi pridobljenih informacij obiskovalcem nudijo hitro in preprosto uporabniško izkušnjo pri brskanju po strani.


Onemogočenje piškotkov
Nastavitve glede piškotov lahko nadzirate in spreminjate sami v vašem spletnem brskalniku.
Nastavitve o nadzoru za posamezne brskalnike.

Chrome
Firefox
Internet Explorer 9
Internet Explorer 7 ali 8
Opera (stran v angleškem jeziku)
Safari (stran v angleškem jeziku)