.

KOPALNI IZLET DOLENJSKE TOPLICE

 V četrtek, 10. 5. 2018, smo se člani MDI "Drava" Radlje, odpravili na kopalni izlet v Dolenjske toplice. Ogledali smo si še Destilarno in čokoladnico Berryshka, v kraju Obrh na Dolenjskem. Bilo je čudovito.

 

ČISTILNA AKCIJA, 7. 4. 2018

 

Člani MDI "Drava" smo tudi letos sodelovali pri čistilni akciji. Čiščenja smo se lotili pri "Starki" in nadaljevali proti Županku z okolico. Združili smo prijetno s koristnim in ob prijetnem druženju naredili tudi nekaj dobrega za naš kraj.

 

SREČANJE INVALIDOV NA KOPAH, 5. 8. 2017

Tudi letos smo se udeležili Srečanja invalidov na Kopah, ki ga organizira DI Slovenj Gradec. Vreme je bilo odlično, družba še boljša...smeha je bilo polno, pa tudi za glasbo je bilo poskrbljeno...že čakamo naslednje leto, da se bomo spet podružili z invalidi od blizu in daleč.

 

 SREČANJE TEŽKIH INVALIDOV 2016

Tako kot vsako leto, smo tudi letos imeli srečanje težkih invalidov. Pridružil se nam je tudi župan občine Radlje ob Dravi.

 

OBISK OSKRBOVANCEV V DOMOVIH ZA OSTARELE V LETU 2016

 

 

V letu 2016 smo obiskali tudi naše člane, ki so oskrbovanci doma za starejše v domu Hmelina Radlje

 

 

 

Obiskali smo tudi naše člane, ki so oskrbovanci doma za starejše v Črnečah.

Z njimi smo poklepetali in jim podarili  majhno pozornost. Občutki, ki so nas spreletavali ob njihovem veselju, so bili nepopisni.

Zaželeli smo jim zdravja in sreče tudi v prihodnje.

 

OBISK OSKRBOVANCEV V DOMU HMELINA

 

Kot vsako leto, smo tudi letos obiskali naše oskrbovance v Domu Hmelina v Radljah.

Poklonili smo jim darilce in jim zaželeli vse dobro v prihajajočih prazničnih dneh.

 

 

PROSLAVA OB MEDNARODNEM DNEVU INVALIDOV

 

 

V petek, 4. 12. 2015 smo v večnamenski dvorani v Vuhredu obeležili osrednjo regijsko proslavo ob Mednarodnem dnevu invalidov, ki je bil dan prej.

Na proslavi je bilo slšati vesele pesmi, ki so jih prepevali Marenberški dečki ( OŠ Radlje ob Dravi), MePZ Mavrica ( DU  Radlje in MDI "DRAVA" Radlje)in Ribniški fantje ( OO Ribnica na Pohorju). Naša ušesa so božali zvoki trobente - Matevž Orter, harmonike - Anže Kreuh, citer - Maruša Praznik in flavte - Alja Miklavc in Zala Orter.

Za veliko mero humorja pa je poskrbel humorist Darko Ričnik.

Predsednik MDI "DRAVA" Radlje ob Dravi, g. Stanislav Pajtler je prijazno nagovoril in pozdravil vse prisotne. Spregovoril je o pomenu invalidnosti tako lokalno, kot širše.

Vse navzoče je nagovoril predsednik Zveze delovnih invalidov Slovenije, g. Drago Novak.

O vpetosti invalidov v lokalno okolje je spregovoril župan Občine Radlje ob Dravi, mag. Alan Bukovnik.

Ob koncu proslave je sledila predaja defibrilatorja krajevni skupnosti Vuhred. V ta namen je nekaj besed spregovoril g. Peter Kordež.

DRŽAVNO PRVENSTVO V HITROPOTEZNEM ŠAHU -EKIPNO

DRŽAVNO PRVENSTVO V HITROPOTEZNEM ŠAHU - EKIPNO

 

RAZSTAVA KLEKLJARSKIH ČIPK

RAZSTAVA KLEKLJARSKIH ČIPK

90. rojstni dan ge. Terezije Hafner

Obisk pri naši članici, ge. Tereziji Hafner ob njenem 90. rojstnem dnevu. Iskrene čestitke!!!

 

VSE NAJBOLJŠE!

Obisk pri g. Ivanu Krumpu ob njegovem častitljivem 90. jubileju. ČESTITAMO!

IZLET V OLIMJE-ŠTATENBERG-MAKOLE

IZLET V OLIMJE - ŠTATENBERG - MAKOLE

 

SIMBIOZA GIBA 2015

V petek, 25.9. 2015 smo v prostorih Doma Hmelina Radlje izvajali vaje za zdravo hrbtenico pod vodstvom tamkajšnje fizioterapevtke ge. Maje Timarac.

Pokazala nam je kar nekaj zanimivih vaj, ki bodo pripomogle k boljšemu in predvsem sproščenemu dnevu.

 

Hvala!!

 

 

RAZSTAVA ROČNODELSKE SEKCIJE "NAGELJ"

RAZSTAVA ROČNODELSKE SEKCIJE "NAGELJ", RADLJE OB DRAVI, 19.,20. 9. 2015

Pohod na Slemenovo špico

POHOD NA SLEMENOVO ŠPICO, 26. 8. 2015

 

SREČANJE INVALIDOV NA KOPAH

V soboto, 1. avgusta smo se v velikem številu udeležili že tradicionalnega planinskega dneva invalidov pri Grmovškovem domu na Kopah.

Avtobus je krenil iz Josipdola in nato iz Radelj. Na Kopah smo se srečali s starimi prijatelji, stkali nova poznanstva in se imeli res lepo. Za kulturni program je letos poskrbelo naše društvo, natančneje člani OO Ribnica - Josipdol, ki so pripravili bogat program, v katerem ni manjkalo niti glasbe, humorja in plesa.

Dan je minil kot za šalo in v poznih popoldanskih urah smo se prijetno utrujeni vrnili proti domu.

 

KOPALNI IZLET - RADENCI

Pohod na Kameni vrh, Grmada

POHOD NA KAMENI VRH, GRMADA

Naši pohodniki so bili spet aktivni. V sredo, 17. 6. 2015 so se namreč podali  na Kamen vrh in sosednjo Grmado. Pot jih je peljala mimo Ljubljane, Velikih Lašč do Retja.  Podali so se po makadamski cesti do Koče na Kamen vrhu in do razgledne točke nad koču. Po počitku so se spustili po označeni poti do ceste, od koder je sledil rahel vzpon na vrh Grmade nad Ortnikom, kjer so svoj pester pohod zaključili. Ostajajo lepi spomini na novo, prečudovito prehojeno pot po Sloveniji.

ČLANI MDI NA POHODU - ROBANOV KOT

V torek, 19. maja 2015 smo se člani MDI pod taktirko g. Ludvika Podrzavnika podali na potepanje po Sloveniji. Tokrat smo si izbrali ledeniško dolino v Savinjski dolini, Robanov kot, ki slovi kot eden najlepših delov naše čudovite dežele. 

 

OBMOČNO TEKMOVANJE V BALINANJU, ROGAŠKA SLATINA, 9. 5. 2015

 

Člani balinarske sekcije smo se v soboto, 9. 5. 2015 udeležili območnega tekmovanja v balinanju, ki je potekalo v Rogaški slatini. Tekmovanja smo se udeležili z moško in žensko ekipo.

RAZSTAVA ROČNIH DEL "POHORSKE ZARJE"

 

 

TRADICIONALNI ČETVEROBOJ V KEGLJANJU

V četrtek, 24. 4. 2015 se je v Bovling hiši "Bajta" v Radljah, v organizaciji MDI "DRAVA" Radlje ob Dravi, odvijal že tradicionalni četveroboj društev invalidov v kegljanju. Sodelovali so ŠDI Maribor, ŠDI SLovenj Gradec, MDI Velenje in MDI "DRAVA" Radlje ob Dravi.

 

Kopalni izlet Sv. Martin na Muri

KOPALNI IZLET SV. MARTIN NA MURI

Člani MDI "DRAVA" Radlje ob Dravi, smo se v sredo, 21. 4. 2015 podali na sproščen kopalni izlet v Sv. Martin na Muri. Poleg sproščujoče ohladitve v topli vodi, smo si ogledali Mlin na Muri, oljarno in še veliko lepega.

Dan smo preživeli zanimivo, veselo in sproščeno.

 

 

Pohod na Pankracij

 

 V sredo, 15. aprila smo se pohodniki podali na pester pohod do Pankracija. Vso pot nas je spremljalo izjemno sončno vreme, kar je pripomoglo k še boljšemu razpoloženju skupine.

Foto: Ludvik Podrzavnik

VEČERNI POHOD PO OBRONKIH RADELJ

V sredo, 25. 3. 2015 so se naši pohodniki kljub kislemu vremenu podali na večerni pohod po obronkih Radelj. Njihove dobre volje ni zameglilo vreme, ki jim ta dan ni bilo naklonjeno.

 

 

Foto: Ludvik Podrzavnik

OBISK PRI g. PETRU ŠOLU

 

 

V sredo, 25. 3. 2015 sva se predsednica OO Radlje ob Dravi in sodelavka, Tanja Žavcer, odpravili na obisk h g. Petru Šolu, ki je član našega društva že od vsega začetka.

Najinega obiska je bil zelo vesel. Z veseljem nama je pokazal svojo umetniško zbirko izdelkov iz lesa. Ob vseh čudovitih izdelkih sva ostali brez besed.  Ob sproščenem klepetu smo obudili marsikatero dogodivščino iz njegove mladosti. G. Šol je bil prvi predsednik našega društva. Povedal je, da je svojo nalogo z veseljem opravljal. Poleg tega pa je vseskozi ustvarjal očem tako prijetne izdelke iz lesa, ki krasijo njegov atelje, katerega si lahko oglada vsak, ki mu umetnost ni tuja.

 

 

 

Foto: Silva Kovačič

DELAVNICA "OBREZOVANJE DREVJA"

Naša člana  sta se udeležila enotedenske delavnice v okviru ZDIS z naslovom " Obrezovanje sadnega dravja", ki je potekala v Radencih. Pridobila sta si prenekatero novo izkušnjo v zvezi z nego sadnega drevja, za kar so poskrbeli strokovnjaki iz tega področja.

Seveda se je našel tudi čas za prijeten klepet v družbi prijateljev, prav tako udeležencev delavnice. Čas za prijeten klepet se je našel med delom samim, v objemih termalne vode in ob dobri hrani.

 

 

 

 

OBMOČNO TEKMOVANJE V STRELJANJU

 

Članice in člani strelske sekcije smo se v soboto, 21. 3. 2015 udeležili območnega tekmovanja v streljanju, ki je potekalo v Velenju.

Foto: Ivan Gašper

ZBOR ČLANOV OO RIBNICA - JOSIPDOL

 

 

V soboto, 14. marca 2015 smo v prijetnem vzdušju obeležili redni zbor članov OO Ribnica - Josipdol.

 

Foto: Stanislav Pajtler

ZBOR ČLANOV OO RADLJE OB DRAVI

 

 

V soboto, 7.3 2015 smo dan preživeli v prijetni družbi v hostlu Marenberg, kjer smo se zbrali na zboru članov OO Radlje.

 

Srečanje s težkimi invalidi 2014

 

 

 

 

Ročnodelska sekcija "Nagelj" med ustvarjanjem

 

Foto: Tanja Žavcer

 

Razstava sekcije klekljaric, 23.10.2014 - 31.10.2014

 

 

Člani OO Radlje na izletu v Halozah, 18. 10. 2014

Foto: Silva Kovačič

 

Piknik na Janževskem vrhu

 Utrinki s piknika

Velika planina

Potepali smo se po Veliki planini

Foto: Silva Kovačič, Tanja Žavcer, Franc Pušnik

Spletno mesto uporablja piškote !

S uporabo spletnega mesta soglašate s piškoti. Več o piškotih

Se strinjam

PIŠKOTI

Kaj je piškotek?
Piškotek predstavlja skupek informacij, na podlagi katerih spletna stran identificira obiskovalca ob njegovem ponovnem obisku spletnega mesta.

Zakaj se uporablja?
Piškotki so pomembni za delovanje spletnih mest saj na podlagi pridobljenih informacij obiskovalcem nudijo hitro in preprosto uporabniško izkušnjo pri brskanju po strani.


Onemogočenje piškotkov
Nastavitve glede piškotov lahko nadzirate in spreminjate sami v vašem spletnem brskalniku.
Nastavitve o nadzoru za posamezne brskalnike.

Chrome
Firefox
Internet Explorer 9
Internet Explorer 7 ali 8
Opera (stran v angleškem jeziku)
Safari (stran v angleškem jeziku)