DELNI VOLILNI ZBOR ČLANOV

V soboto, 17. 3. 2018, se je v prostorih bivšega Hotela Radlje ob Dravi, ob 10.00 uri, odvijal DELNI VOLILNI ZBOR ČLANOV MDI "Drava" Radlje ob Dravi. Nastopili so Ribniški fantje s svojimi čudovitimi glasovi, prav tako pa so nas s skečem nasmejali člani KUD Stane Sever. Potekale so delne volitve za mandat 2018-2022. Pozdravili so nas tudi povabljeni gostje. Na zboru je bilo veliko naših članov in skupaj smo preživeli nekaj uric prijetnega druženja.

 

 

 

IZLET NA MORJE - STRUNJAN

 

V soboto, 15. 7. 2017 smo se z avtobusom odpravili na izlet v Strunjan. Sprejeli so nas v hotelu, kjer smo imeli možnost kopanja v notranjih in zunanjih bazenih. Večina se nas je kopala pa kar v morju. Plaža je bila lepo urejena in voda topla. Nekaj se nas je odpravilo tudi na pohod po Strunjanu in okolici. Vreme je bilo krasno in vsi smo zelo uživali. Domov smo se vrnili pozno popldne.

 

 

 

KOPALNI IZLET ŠMARJEŠKE TOPLICE

V petek, 28. aprila 2017 so se člani našega društva odpravili na kopalni izlet v Šmarješke toplice. Poln avtobus je ob 7.00 zapustil avtobusno postajo v Radljah ob Dravi. Kljub slabemu vremenu je bilo na avtobusu fantastično vzdušje.

Ob prihodu v Terme Šmarješke toplice so nas sprejeli s prigrizkom in hotelski gostitelj nas je popeljal na ogled term. Nato so se kopanja željni odpravili v bazene, tisti ki pa se niso želeli kopati, pa so se podružili med sabo ali igrali karte.

Ob 14.00 uri nas je v hotelski restavraciji čakalo odlično kosilo (na voljo smo imeli samopostrežni dve vrsti juhe, samopostrežno izbiro več vrst solat…glavno jed in sladico smo dobili postreženo na krožniku). Ko so bili trebuščki polni in telesa spočita od napornega plavanja in posedanja, pa smo se odpravili na grad Struga.

Pred gradom sta nas na sončku sprejela grajska gospoda, nas povabila v atrij in začela s pripovedjo o zgodovini gradu. Nato smo se odpravili po gradu, kjer smo videli živi muzej, vse sobe ter kovačijo (prikazano je bilo kovanje) in kovnico denarja. Prikazan nam je bil še boj v Orožarni in zapeta nekaj stoletij stara pesem. Za konec nas je v črni kuhinji pričakala pogostitev z domačim črnim kruhom in salamo ter kozarčkom vina.

Po končanem ogledu gradu se je naša druščina odpravila nazaj na avtobus in smo se peljali proti domu. Na poti nas je dobila nevihta in zaradi izrednih razmer na cesti smo morali spremeniti smer vožnje proti domu. Zaradi spremembe poti nas je pot vodila mimo Trojan, kjer je bil naš zadnji postanek za WC in nakup krapov.

Izlet je bil za vse nepozabna izkušnja, zato ob naslednji priložnosti vabimo še ostale, da se nam pridružite na novih pustolovščinah.

 

ZBOR ČLANOV OO RADLJE

4. 3. 2017 OB 10.00 smo se s člani OO Radlje ob Dravi zbrali na Zboru članov v Hostlu v Radljah ob Dravi. Po uradnem delu so se prisotni nasmejali ob igri "Podlaga zakonske sreče" v izvedbi KUD Staneta Severa iz Ribnice na Pohorju. Nato je sledilo še kosilo in potem medsebojno druženje članov.

 

 

AJTNIK IGNAC 90 LET

Na  obisku pri slavljencu, 30.7.2016

 

 

KOPALNI IZLET Z KOSILOM 16.7.2016 V IZOLI

 

 

SKUPAJ Z DRUŠTVOM UPOKOJENCEV RADLJE OB DRAVI SMO IMELI KOPALNI IZLET Z KOSILOM 16.7.2016 V HOTELU DELFIN IZOLA.

VREME NAM JE BILO ZELO NAKLONJENO. ENI SO SE KOPALI V BAZENIH HOTELA DELFIN, DRUGI NA PLAŽI  OKOLICI HOTELA,

DRUGI PA SO DAN ZAPOLNILI S SPREHAJANJEM, POSEDANJEM ALI POČIVANJEM PO LASTNI IZBIRI...

 

 

 

IZLET V TERME SNOVIK 2016

 

 

22.4.2016 SMO BILI NA KOPALNEM IZLETU V TERMAH SNOVIK ...OGLEDALI SMO SI TUDI SREDNJEVEŠKI DEL KAMNIKA....​

 

 

 

ČISTILNA AKCIJA 9.4.2016

 

NA OBMOČJU OBČINE RADLJE O DRAVI....naša lokacija čiščenja je bila "starka" - Župank z okolico...udeležilo se je 13. naših članov

 

 

 

 

 

 

 

 

SREČANJE S TEŽKIMI IN STAREJŠIMI INVALIDI

 

V četrtek, 29. 10. 2015 smo izvedli že tradicionalno srečanje s težkimi invalidi in invalidi, starejšimi od 80 let.

Srečanje je potekalo v sproščenem vzdušju, v prostorih Hostla v Radljah.

S tovrstnimi druženji bi radi opolnomočili naše člane, ki so zaradi svoje starosti ali večjih težav tako rečkoč prikrajšani do naših rednih druženj, izletov,itd. Radi bi, da so vpeti v dogajanje in delovanje našega društva. Prav zato so tovrstna srečanja, kjer so prisotni le člani in predstavniki našega društva, še toliko bolj pristna. Čas se takrat ustavi in na plan pridejo prenekateri pripetljaji iz preteklosti.

Našim članom želimo še veliko zdravja in zadovoljstva.

 

 

 

V sredo, 14. oktobra je svoj častitljivi 90. jubilej praznovala naša dolgoletna članica, ga. Terezija Hafner. Ob njenem prazniku smo jo obiskali in ji osebno zaželeli še veliko zdravja, sreče in dobre volje.

VSE NAJBOLJŠE!

 

 

 

 

 

IZLET OLIMJE-STATENBERG-MAKOLE

 

V soboto, 10.10.2015 smo se člani OO Radlje ponovno podali na potep po Sloveniji. Tokrat smo si izbrali Sotelsko območje. Obiskali smo  Olimje, za katerega pravijo, da je dežela pravljic in domišljije. S to navedbo bi se lahko kar strinjali. Res je bilo pravljično, ko so nas na Jelenovem grebenu tako zelo od blizu obkrožali jelenčki, na drugi strani pa dišave izpod rok pridnih domačinov. V Olimju smo si ogledali tudi najstarejšo lekarno in Minoritski samostan. In kar je bilo tukaj najslajše - obiskali smo čokoladnico, kjer smo si naredili zaloge s tem sladkim grehom.

Peljali smo se tudi z vlakcem po poti Forma viva Makole. Na koncu smo se ustavili na turistični kmetiji Vovk, kjer smo se okrepčali in si ogledali pastirski stan. Polni doživetij smo se pozno popoldne vrnili proti domu.

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

17. 9. 2015 je naš član, g. Ivan KRUMP, slavil svoj častitljivi 90. jubilej.  Ob tem dogodku  ga je obiskala predsednica OO Radlje in mu v imenu celotnega društva izrekla lepe želje.

 

VSE NAJBOLJŠE!!

 

 

 

 

 

KOPALNI IZLET - RADENCI, 21. JULIJ 2015

 

Ker je naše kraje v teh dneh zajel vročinski val, smo se v torek, 21. 7. 2015 podali na pot, kjer smo se prijetno ohladili. Obiskali smo Zdravilišče Radenci, kjer so nas sprejeli prijazni in gostoljubni ljudje. V znak gostoljubja so nam postregli naravno mineralno vodo, bolj znano kot Radensko.

Ogledali smo si družinsko oljarno, kjer smo bili deležni prijetne degustacije. Nato je sledil še ogled muzeja in nato kosilo v prijetnem ozračju.

Po kosilu pa smo si privoščili osvežitev v prijetno ohlajeni vodi.

Ležerno smo  poležavali in se družili ves popoldan.

Pozno popoldan smo se prijetno ohlajeni in spočiti vrnili proti domu.

 

 

 

 

 

 

 

 

KOPALNI IZLET - SV. MARTIN NA MURI

 

NA SONČNO JUTRO, 21. 4. 2015, SMO SE ČLANI  PODALI NA KOPALNI IZLET V SV. MARTIN NA MURI.  

Pot nas je  vodila proti Mariboru, Ljutomeru,do term Sv.Martin na Muri

(Hrvaška), ki se nahajajo na zelo mirni okolici, obkroženi z neokrnjeno naravo ter obogatene z zdravilno termalno vodo.

Tukaj smo si privoščili sproščeno kopanje. Iz Sv.Martina na Muri smo se  vrnili v Slovenijo in obiskali Razkrižje, kjer smo v prijetni gostilni imeli kosilo.  Ogledali smo si tudi majhno družinsko oljarno bučnega olja, kjer smo imeli tudi možnost pokušine in nakupa le-tega.

Počasi smo se s polnimi vtisi in obilico pozitivne energije, vrnili proti domu.

 

 

 

 

 

ZBOR ČLANOV OO RADLJE OB DRAVI, 7. 3. 2014

 

V SOBOTO, 7. 3. 2015 SMO ORGANIZIRALI ZBOR ČLANOV OO RADLJE OB DRAVI, KI JE POTEKAL V HOSTLU MARENBERG. ZBORA SE JE UDELEŽILO ZAVIDLJIVO ŠTEVILO NAŠIH ČLANOV. V DVORANI JE VLADALA DOBRA VOLJA, ZA KAR GRE ZASLUGA TUDI SONČNEMU DNEVU, KI JE BDELO NAD NAMI. PO KONČANEM URADNEM DELU SO ZA ZVRHANO MERO SMEHA POSKRBELI ČLANI KUD STANETA SEVERJA IZ RIBNICE NA POHORJU S KOMEDIJO "TAŠČA.COM".

 

 

 

Fotografije si lahko naročite pri Foto Anki (MDI "DRAVA" RADLJE).

 

 

 

KOPALNI IZLET, 21. 4. 2015

 

VABIMO VAS, DA SE NAM PRIDRUŽITE NA KOPALNEM DNEVU V TERMAH SV.MARTIN NA MURI (Hrvaška)

IN OGLEDI V RAZKRIŽKEM KOTU (Slovenija)  V TOREK DNE 21. APRILA 2015 z odhodi iz avtousne postaje: -

 

  • ZG. VIŽINGA ob 6.00 uri;
  • RADLJE OB DRAVI ob 6,10 uri,
  • VUHRED ob 6,20 uri;
  • SPODNJA VIŽINGA ob 6,30 uri.

CENA za člane znaša 25,00 EUR, za nečlane 35,00 EUR in vključuje: avtobusni prevoz, kopanje, kosilo, ogledi,

vodenje in organizacija izleta. Pijača in malica sta lastni. KOPALCI NE POZABITE KOPALK!

Pot nas bo vodila proti Mariboru, Ljutomeru (vmes možen postanek za WC, kavico...) do term Sv.Martin na Muri

(Hrvaška), ki se nahajajo na zelo mirni okolici, obkroženi z neokrnjeno naravo ter obogatene z zdravilno termalno vodo.

Tu bo daljši postanek za kopanje. Iz Sv.Martina na Muri se bomo vrnili v Slovenijo in obiskali Razkrižje, kjer bomo v prijetni gostilni imeli kosilo. Glede na čas, ki ga bomo imeli na razpolago, bomo obiskali zdravilne energijske točke,majhno družinsko oljarno bučnega olja (možen nakup), ogled zeliščnega vrta, obisk Ivanovega izvira s prikazom ljudskih verovanj in pokušino razkrižke pogačice, obiskali domačo žgajarnico...

 

V  L  J  U  D  N  O    V  A  B  L  J  E  N  I!!!

 

 

 

V sredo, 3. 12. 2014, smo na mednarodni dan invalidov v prostorih našega društva gostili invalide, ki jim tovrstno druženje predstavlja neprecenljiv dogodek.  Naše člane smo pogostili z zakusko. Za dobro počutje je poskrbel mlad muzikant Andraž Gašper.

Navzoče sta nagovorila ga. Mirjana Popijal, direktorica CSD in g. Alan Bukovnik, župan Občine Radlje ob Dravi.

Predsednica OO Radlje, ga. Silva Kovačič je vsem prisotnim zaželela veliko zdravja in sreče v letu 2015.

Tovrstna srečanja bodo še naprej ostala stalnica nešega društva.

 

 

MDI "DRAVA" Radlje, občinski odbor Radlje ob Dravi, vabina  izlet "Jesen v Halozah", ki bo v soboto, 18. oktobra 2014. 

Odhod avtobusa bo ob 7.45 uri iz Vuzenice; ob 7.50 uri iz Mute; ob 7.55 uri iz Zg. Vižinge; ob 8.00 uri iz Radelj ob Dravi; ob 8.10 uri iz Vuhreda; ob 8. 15 uri iz Sp. Vižinge.

Na poti v Haloze si bomo ogledali grad v Slovenski Bistrici. Ob 12. uri je predviden prihod v Podlehnik, kjer bomo pod organiziranim vodenjem preživeli in doživeli jesenski dan v Halozah. ( Ogled Podlehnika, Cerkev Sv. Trojice, etnografska zbirka na prostem, muzej na Gorci...) Kosilo ob 15. uri (juha, pečena svinjetina in piščanec s prilogo, kruh, pecivo). Sledi prikaz ročnodelskih spretnosti, program godcev, šege in navade, mladi muzikanti in razne šaljive igre..

Vse informacije o izletu so vam na voljo v pisarni društva MDI, na telefonski številki: 02 88 71 055.

Spletno mesto uporablja piškote !

S uporabo spletnega mesta soglašate s piškoti. Več o piškotih

Se strinjam

PIŠKOTI

Kaj je piškotek?
Piškotek predstavlja skupek informacij, na podlagi katerih spletna stran identificira obiskovalca ob njegovem ponovnem obisku spletnega mesta.

Zakaj se uporablja?
Piškotki so pomembni za delovanje spletnih mest saj na podlagi pridobljenih informacij obiskovalcem nudijo hitro in preprosto uporabniško izkušnjo pri brskanju po strani.


Onemogočenje piškotkov
Nastavitve glede piškotov lahko nadzirate in spreminjate sami v vašem spletnem brskalniku.
Nastavitve o nadzoru za posamezne brskalnike.

Chrome
Firefox
Internet Explorer 9
Internet Explorer 7 ali 8
Opera (stran v angleškem jeziku)
Safari (stran v angleškem jeziku)